2012 m. rugpjūčio 14 d., antradienis

Vasaros transferų langas - geriausių taikinių dešimtukas

Vasara, o su ja kartu ir futbolininkų perėjimo langas, jau eina į pabaigą. Iš penkių stipriausių futbolo lygų jau startavo prancūzai, netrukus pirmąjį 2012/2013 m. sezono turą žais ir anglai, ispanai bei kiti. Kol kritikai ir mėgėjai bando įvertinti, kas jau padaryta - pabandysiu aprašyta, ką dar būtų galima padaryti. Po gana aktyvaus transferų laikotarpio liepą, kai itin gausiai apsipirkinėjo "Chelsea" ir "PSG", šiuo metu vakarų fronte nieko naujo


Tačiau dar liko ne vienas futbolininkas, apie kurio perėjimą yra kalbama daug ir dažnai, tačiau komanda dar nepakeista. Sudariau geriausių tokių futbolininkų dešimtuką.

Kaká, Madrido "Real", kaina - 30 mln. eurų.*

Vienu metu tikimybė, kad brazilas paliks "Real" atrodė šimtaprocentinė, tačiau po puikaus tarpsezonio, be to, įstrigus Luka Modričiaus sandėriui, Kaka, atrodo, liks Madride. Saugą jau užstojo ir ekipos treneris Jose Mourinho. Anot portugalo, jis yra nieko prieš, jei Kaką pasiliks.

Kur jis galėtų traukti? Nebent atgal į "Milan", tačiau brazilas nenori mažintis algos, o "Real" nenori apsikvailinti: ispanams jis kainavo kone 70 mln. eurų, o dabar neparduotų nė už pusę tiek.

Neymar, "Santos", kaina - mažiausiai 40 mln. eurų.

Apie šį futbolininką jau rašiau anksčiau. Baigėsi olimpinės žaidynės, baigėsi ir Neymaro perėjimo saga. Dvidešimtmetis puolėjas olimpiadoje dar karta parodė tai, ką visi žino - talentas veržiasi per kraštus, savo amžiuje gal ir geriausias, bet išmokti reikia dar labai daug. Tai parodo ir iškovotas tik sidabras, ir ne visada užtikrintas žaidimas.


Neymaras atrodo protingas ir į Europa strimgalviais nelekia. Rimčiausiai domisi "Barcelona" ir "Real", tačiau pats puolėjas ne kartą išreiškė prielankumą katalonams. Tačiau pagalį į ratus bet kada pasiruošę įkišti "PSG". Netikite - paskaitykite apie Lucasą Moura.

Hulk, "Porto", kaina - apie 37 mln. eurų.

Puolėjui jau 26-eri, tad keltis į top klasės klubą būtų pats metas. Visai neseniai futbolininkas interviu teigė, kad norėtų keltis į Angliją, o "Premier" lygoje propaguojamas futbolas jam atrodo priimtiniausias.

Kalbant apie Hulką, iki šiol visada minėta "Chelsea", tačiau anglai jau išleido kone 100 mln. eurų, o už brazilą gali tekti sumokėti dar bent pusę tiek. Nors šimto milijonų, kaip teigė "porto" prezidentas, tikrai nereikės, tačiau pirkinys didžiulis.


Leandro Damião, "Internacional", kaina - apie 25 mln. eurų.

Dar vienas brazilas, dar vienas 2012 metų olimpinės rinktinės narys. Tapo rezultatyviausiu turnyro futbolininku, o ramiu, protingu ir brandžiu žaidimu kiek užgožė patį Neymarą. Puolėjui jau 23-eji, tad laikas keltis į Europą.


Tvirtai sudėtas 187 cm ūgio puolėjas puikiai tiktų Anglijos futbolui, tad nenuostabu, kad juo domisi "Tottenham Hotspur". Tačiau apie itin rimtas kalbas žiniasklaida nepraneša, o daugiau klubų taip pat didelio susidomėjimo nerodo.

Giuseppe Rossi, "Villarreal", kaina - apie 20 mln. eurų.

Praėjusį sezoną dėl traumų už submarinus sužaidė tik 14 rungtynių ir į aikštę grįš dar negreit. Nepaisant to, futbolininkas norėtų palikti Ispanijos klubą, o ne vienas klubas norėtų įsigyti italą. Tiesą sakant, antrasis Ispanijos divizionas tokio pajėgumo puolėjui tikrai ne vieta.


Šviežiausias pirkėjas - "Milan", taip pat minimas "Tottenham Hotspur".

Fernando Llorente, Bilbao "Athletic", kaina - apie 25 mln. eurų.

Prieš kelias dienas oficialiai patvirtinta, kad 27-erių metų puolėjas nepratęs dar metus galiosiančios sutarties ir norėtų persikelti kitur. Prie galingojo ispano pirkėjai rikiuojasi jau antrus metus - minėta "Barcelona", "Manchester City" ir kt.

Šiuo metu garsiausiai kalbama apie persikėlimą į Turino "Juventus", mat Italijos čempionai ieško, tačiau niekaip neranda, aukščiausios klasės puolėjo. 


Daniel Agger, "Liverpool", kaina - apie 15 mln. eurų.

Nors danas žiniasklaidai kalba, kad nori likti Liverpulyje, tačiau smarkiai atsinaujinantis klubas būtų nieko prieš gynėjo pardavimą. Žinoma, už sąžiningą kainą. 27-erių metų aukštas ir tvirtai sudėtas gynėjas nepamaišytų jokiai ekipai, o praėjusį sezoną jis buvo vienas didžiausių "Liverpool" gelbėtojų. Jei ne tvirta gynyba, galbūt legendinio klubo nematytumėme net dešimtuke.


Kiek anksčiau kaip potenciali pirkėja minėta "Barcelona", tačiau pastaruoju metu garsiausiai skamba "Manchester City" pavadinimas. Anglijos čempionų ekipai gynėjas tikrai nepamaišytų, o Roberto Mancini, savo ruožtu, pyksta už tuščią vasarą.

Javi Martínez, Bilbao "Athletic", kaina - ne mažiau 40 mln. eurų.

Šis aukštas, fiziškai stiprus, tačiau techniškas atraminis saugas vasaros pradžioje minėtas kaip pagrindinis "Barcelona" taikinys. Tačiau baskai užsispyrę baksnoja į žaidėjo kontrakte įrašytą 40 mln. eurų išpirką ir nė nesiruošia vieno svarbiausių futbolininkų atiduoti pigiau.


"Barcos" susidomėjimui kiek priblėsus, žiniasklaidoje buvo klabėta ir apie galimą persikėlimą į "Manchester City" ar Miuncheno "Bayern". Bet mokėti tokios sumos už palyginti jauną, tačiau dar nelabai ką įrodžiusį futbolininką, atrodo, negali net arabų šeichai. Realiausia, kad baskas klubą pakeis ne anksčiau kaip kitąmet.

Robin van Persie, "Arsenal", kaina - apie 45 mln. eurų

Didžiausią triukšmą dar nesibaigus sezonui kėlusi prekė nepratęsė sutarties su Londono klubu ir pareiškė norą persikelti į ekipą, kuri turi galimybę laimėti nors vieną tituliuką. Žinoma, iškart išsirikiavo pirkėjų eilė, tačiau Arsene`as Wengeras kol kas atbaidė visus.

"Manchester City" puolėjų turi per akis, "Juventus" kaina pasirodė per didelė, tad pastaruoju metu žiniasklaida kalba apie vienintelę galimybę - "Manchester United". Neoficialiai olandą į Mančesterį kvietė ir Wayne`as Rooney, tačiau buvo ir kalbų, kad po "Arsenal" piniginės pakratymo (įsigytas L. Podolski, O.  Giroudas, S. Cazorla), R. van Persie ima persigalvoti.


Luka Modrić, "Tottenham Hotspur", kaina - apie 46 mln. eurų.

Antra didžiausia vasaros muilo opera (P.S. tas pats buvo ir pernai) - J. Mourinho prireikė dar vieno saugo, o L. Mordičius nori žaisti UEFA čempionų lygoje. Kroatas jau buvo nusprendęs nebesitreniruoti su komanda, tačiau po to kai "Real" buvo atbaidytas dėl itin didelio perėjimo mokesčio (o gal pamatė, kad Kaka dar nėra blogesnis), saugui teko atgailauti.


Vienintelis pirkėjas - "Real" - siūlė ir tiesioginį pirkimą, ir mainus (N. Sahinas + R. Carvalho) su pinigais, tačiau anglų kol kas niekas nepatenkino. Kiek naudos komandai gali duoti akivaizdžiai nenorintis likti futbolininkas, diskutuotina, tačiau kol kas kroatas - "Tottenham Hotspur" žaidėjas.

Kitos paminėjimo vertos prekės (skliaustuose - realiausias pirkėjas/nuomininkas): Alex Song, "Arsenal" (Barcelona), Nuri Sahin, "Real" (Arsenal - nuoma), Nigel de Jong, "Manchester City" (Inter), Yann M`Villa, "Rennes" (Arsenal, Tottenham), Victor Moses, "Wigan" (Chelsea), Joao Moutinho, "Porto" (Real), Cesar Azpilicueta, "Marseille" (Chelsea), Maicon, "Inter" (Real).

* žaidėjų kainos pateiktos pagal trasnfermarkt.co.uk

PRISIJUNK PRIE BLOGO SKAITYTOJŲ "FACEBOOK".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą