2012 m. rugpjūčio 28 d., antradienis

Kaip apie "Real" straipsnius rašo eurofootball.lt

Skaitomiausias ir turbūt seniausias (bent jau iš vis dar egzistuojančių) futbolo portalas Lietuvoje eurofootball.lt mėgsta Madrido "Real". Ypač šią komandą mėgsta svetainės grupės "Facebook" adminas ir tai niekam nėra paslaptis. Tačiau noriu "pasikabinėti" ne prie to - parodysiu kaip eurofootball.lt rašo/verčia straipsnį apie savo mylimą klubą.

Pirmadienį svetainėje pasirodė pranešimas apie Kaka ir Jose Mourinho konfliktą.


Straipsnis kaip straipsnis pagalvosit. Ot ir ne...

Atsiverčiame publikacijos originalą "el Pais" internetiniame puslapyje. (nukopijuojam jį į google translate ir verčiame į anglų kabą - taip Lietuvoj dirba daugelis žurnalistų, trust me)

Straipsnyje parašyta kiek daugiau apie misterio "Unikumo" charakterį ir bandymą atsikratyti Kaka. Brazilas teigia, kad J.Mourinho antipatiją jautė nuo pat sausio mėnesio. Be straipsnyje aprašyto pokalbio, Kaka sako, kad portugalas jam pasiūlė dvi galimybes: išvykti pagal nuomos sutartį į Braziliją arba persikelti į JAV.

"Jis nori mane ištremti į trečią futbolo pasaulio šalį", - tokia buvo Kaka reakcija. Anot futbolininko, J.Mourinho nesutiko Kaka išnuomoti "Milan", nors italai sutiko mokėti pusę saugo atlyginimo - tiek pat mokėti sutinka ir neįvardyti Brazilijos klubai.

J.Mourinho ne tik nusprendė išmesti iš komandos vieną geriausių pasaulio saugų, bet ir sugadinti jam karjerą? Nežinau ir, manau, nesužinosiu (neteisinu nei vieno, nei kito) Tačiau jei jau rašai, tai parašyk iki galo.

Kodėl eurofootball portalui straipsnį vertęs žurnalistas šito nepastebėjo ir apie gerąjį klubo trenerį blogų žodžių nerašė, manau, aišku kiekvienam.

Na o apie šį pirmadienio šedevrą su kreivomis nuošalės linijomis jau kalbėjo Rokas, nesikartosiu, tik pasiūlysiu paskaityti: http://blog.fcbarcelona.lt/?p=507

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą