2012 m. rugpjūčio 30 d., ketvirtadienis

Pirmasis sezono titulas iškeliavo į Madridą – pastebėjimai iš rungtynių


Trečiadienio naktį „Santiago Bernabeu“ stadiono šeimininkai sulaužė gana ilgą tradiciją ir sugebėjo nukauti „Barcelona“. Reikia pripažinti, kad „Los Blancos“ nusipelnė pergalės ir nuo pirmos iki paskutinės rungtynių minutės žaidė geriau. Buvo greitesni, drąsesni, taiklesni ir pan.


Taigi pastebėjimus pradėkime nuo čempionų – „Real“

1. Jose Mourinho – tenka nukelti kepurę ir pripažinti, „unikumas“ puikiai paruošė komandą atsakomosioms rungtynėms, pasirinko neparankią „Barcai“ taktiką, kuri veikė nuo pat pradžių. Pirmas 30-imt minučių „Barca“ buvo visiškai sukaustyta, sutrikusi ir pasimetusi, o baltieji aikštėje tiesiog skraidė. Taip užsivedusio ir dominuojančio „Real“ seniai neteko matyti.

2. Cristiano Ronaldo – neabejotinai, geriausias rungtynių futbolininkas – vien ko vertas Pique išdurtukas kulnu! Be to, portugalas iškart po Messi įvarčio paleido tokią bombą, kuri būtų į šipulius sudaužusi tiek V.Valdesą, tiek katalonų vartų virpstą. Kiekvieną kartą C.Ronaldo gavus kamuolį, „Barcos“ gerbėjams tekdavo žegnotis.

3. Gonzalo Higuainas – progų turėjo daugiau nei C.Ronaldo, tačiau išnaudoti sugebėjo tik vieną. Argentiniečiui reikėtų padirbėti ties atakų užbaigimu, nes po vakarykščių rungtynių jo vietą startinėje sudėtyje turbūt užims K.Benzema. Švaistyti tiek ir tokias progas aukščiausios klasės puolėjas tiesiog negali.

4. Gynyba – „Real“ gynyba veikė praktiškai be priekaištų. Pepe ir Sergio Ramosas pirmame kėlinyje visiškai paralyžiavo katalonų puolėjus, o Marcelo puikiais reidais ne kartą grasino katalonų vartams. Be to, Pepe atliko rezultatyvų perdavimą ir pats įmušė, tačiau teisėjas užfiksavo abejotiną pražangą. Pavargę Madrido gynėjai kiek atsipalaidavo antrame kėlinyje, tačiau liko nenubausti.

5. Mesutas Ozilas – po pirmų rungtynių daugelis sakė, kad vokiečiui neparankus gynybinis futbolas. Pradžioje buvo aktyvus, vėliau gana greitai pavargo. Grynai asmenine nuomone – Luka Modričius netruks užimti vokiečio vietos startinėje sudėtyje.

Kas vis dėlto turėtų neraminti? Po puikaus pirmo kėlinio ir antrojo pradžios, „Real“ saugų ir gynėjų žaidime jautėsi nuovargis, katalonai, žaisdami dešimtyje, turėjo tikrai neblogų progų pasižymėti. Vienas „Barcos“ įvartis būtų iš morengų atėmęs taurę ir iki to trūko nedaug. Krūva neišnaudotų progų ir rungtynių paskutinį pusvalandį atiduota kamuolio kontrolė „Barcai“ turėtų neraminti tiek J.Mourinho, tiek „Real“ gerbėjus.



„Barcelona“:

1. Victoras Valdesas. Viktorėlis žaidė kaip tikras Viktoras. Jei ne „Barcos“ vartų sargas – rezultatas galėjo būti 10:1. Jeigu po pirmo mačo buvo nusipelnęs silpno dvejeto, tai po antro – stipraus devyneto. Kodėl ne dešimtuko? Jei ne vaikiška klaida pirmose rungtynėse – Madride būtų buvę daug lengviau.

2. Adriano ir kiti. Kaip ir visa „Barcos“ gynyba – nusipelno dvejeto ir nedaugiau. Kiek kartų per pirmas trisdešimt minučių „Real“ puolėjai išbėgo vieni prieš vartus turbūt nesuskaičiuojama. Adriano, J.Mascherano ir G.Pique viena po kitos pralaiminėjo dvikovas su tiesioginiais konkurentais, palikdavo didelius plotus erdvės ir leido ten įkirtinėti Madrido puolėjams. Nusipelno mažiausiai mėnesį negaut algos.

3. Lionelis Messi. Baudos smūgis buvo tikrai aukščiausios klasės, tačiau be įvarčio turėjo vienintelę progą rungtynių pabaigoje ir jos neišnaudojo. Aikštės viduryje argentiniečiui tekdavo dažnai „leistis“ ypač žemai priimti kamuolį, o iškritus Adriano ir pakeitus Alexį priekyje liko tik Pedro. Aikštės vidurį spaudžiant „Real“, L.Messi nei pats sugebėdavo prasiveržti link baudos aikštelės, nei perdavimo buvo kur iškišti. Ir vis dėlto – pavojingų situacijų sukūrė.

4. Alexis Sanchezas. Neaišku, kodėl po pirmų rungtynių jis iš viso buvo startinėje sudėtyje, tačiau parungtyniavęs pusvalandį sėdo ant suolo. Jį pakeitęs nepatyręs gynėjas M.Montoya sugebėjo sukurti daugiau pavojaus, nei 30 mln. eurų kainavęs čilietis.

5. Tito Vilanova. Vis labiau aiškėja, kad T.Vilanovos „Barca“ nebus Pepo „Barca“. Jokiu būdu nesakau, kad bus blogesnė, tačiau šiose rungtynėse trenerio priimti sprendimai kelia daug klausimų. Kodėl rungtynes pradėjo Alexis? Kodėl C.Fabregasas ir D.Villa liko sėdėti ant suolo? Kodėl S.Busquetsas nepakeistas anksčiau?

Kas vis dėlto buvo gerai? Neblogai į žaidimą įsijungė Martinas Montoya. Nepatyręs gynėjas į aikštę žengė komandai labai sunkiu momentu, tačiau po kelių ne itin sėkmingų epizodų susiėmė ir netgi galėjo tapti mačo didvyriu. Auga naujasis D.Alvesas?

Neblogai atrodė ir J.Alba bei Xavi su A.Iniesta, o labiausiai džiugina vis gerėjanti Pedro forma. Puolėjas, likęs vienas, nepasimetė ir Madridui pridarė problemų. Tačiau už dvi neišnaudotas auksines progas kritikos vis dėlto nusipelnė.

Komanda nepasidavė iki pat pabaigos, o tas svarbiausia. Be to, „Barca“ po pralaimėjimo iš aikštės nepabėgo ir liko stebėti amžinų priešininkų triumfą – gražus gestas.

PRISIJUNK PRIE BLOGO SKAITYTOJŲ "FACEBOOK".

3 komentarai:

  1. Dėl visų tai maždaug sutinku, išskyrus Messi. Matosi, kad esi Barcos fanas, tačiau negalima tikėtis po 3 jo įvarčius kiekvienose rungtynėse. Ir praeitą kartą, ir šį įvarčius mušė, lošė gan normaliai, tai ko dar reikia norėt?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Trijų įvarčių ir nesitikiu, tačiau Messi žaidė blankokai, nes per rungtynes turėjo vieną gerą progą (neskaitant įvarčio). Aišku, aikštės viduryje jį buvo labai sukaustę Realo saugai ir gynėjai, tačiau vis dėlto rungtynės jam nebuvo iš pačių geriausių.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kad ir Barcos fanas, bet matosi, kad žmogus stengiasi būti labai objektyvus, daug liaupsų išsakyta Real'ui, nemažai kritikos Barca'i, tad su tuo ir sveikinu. Juk toks ir turi būti žurnalistas. Dar vienas įdomus straipsnis.

    AtsakytiPanaikinti