2012 m. rugpjūčio 23 d., ketvirtadienis

Kodėl E.Hazardas ir F.Lampardas negali žaisti kartu

E.Hazardas - neabejotinai geriausias abiejų "Chelsea" naujo sezono mačų žaidėjas. (zimbio.com)

Po pirmų dviejų Londono „Chelsea“ rungtynių „Premier“ lygoje ekipos aistruoliai gali džiaugtis iškovotomis pergalėmis. Bet ar galima džiaugtis komandos žaidimu? Anaiptol.


Nors pirma pergalė iškovota pakankamai lengvai, tačiau antrose rungtynėse teko nemažai pavargti. Teko nertis iš kailio prieš varganą „Reading“ ekipą, kuri „Stamford Bridge“ stadione sugebėjo kaip reikiant priešintis tituluotiems varžovams ir nemažai laiko pirmavo.

Per dvi rungtynes įmušti šešis įvarčius – tikrai geras rezultatas. Tačiau paskaičiuokime, kaip jie įmušti. Du – 11 metrų baudiniais, vienas – dėl vartininko klaidos (G.Cahillo įvartis „Reading“), vienas – iš neabejotinos nuošalės (F.Torreso įvartis „Reading“), dar vienas – dėl priešininkų neturėjimo, ko prarasti (B.Ivanovičiaus įvartis „Reading).

„Chelsea“ aistruoliai turėtų tiesiog bučiuoti kojas naujajam ekipos nariui iš Belgijos – Edenui Hazardui. Nors daugelis sakė, kad už futbolininką sumokėta per daug, tačiau saugas kol kas pateisina visus lūkesčius. Dvi rungtynės – du uždirbti 11 metrų baudiniai ir trys rezultatyvūs perdavimai.

Tačiau ne viskas slypi statistikoje. E.Hazardo kūrybiškumas, greitis ir veržlumas – kol kas vienintelis akį traukiantis dalykas visos komandos žaidime. Komandos, kuri pernai laimėjo UEFA čempionų lygą, o per vasarą be E.Hazardo įsigijusį Oscarą ir Marko Mariną. Nepaisant to, ji vis tiek stokoja kūrybingumo aikštės viduryje. Kartais atrodo, kad atlikti perdavimą pažemiui (ne kabinti virš varžovų galvų) moka tik E.Hazardas.

Neabejotinai gražiausias E.Hazardo žaidimo epizodas – nepagailėtas perdavimas B.Ivanovičiui paskutinėje rungtynių su „Reading“ atakoje. Nori nenori kyla klausimas – kaip tokioje situacijoje būtų pasielgęs Frankas Lampardas (su visa pagarba šiai klubo legendai). Tas pats F.Lampardas, kuris savo sąskaitoje jau turi du įvarčius, tačiau savo žaidimu komandai visiškai nepadeda. Priešingai – tempia atgal.

Atrodo, kad treneriui Roberto di Mateo teks apsispręsti: ir toliau daug laiko suteikti senajai gvardijai (kuri iš komandos išspyrė Andre Villas-Boasą), ar atrišti rankas jaunimui ir leisti mėgautis žaidimu.

Komandos žaidimui turi vadovauti ne F.Lampardas ir Johnas Terry, o E.Hazardas, Juanas Mata, Fernando Torresas, Davidas Luizas.

Nes F.Lampardo ir E.Hazardo žaidimo stilius tiesiog skiriasi, kardinaliai ir nesuderinamai.

Kas bus, jei po poros mėnesių E.Hazardui nusibos uždirbinėti F.Lampradui įvarčius ir šis pareikš norą 11 metrų baudinį mušti pats? Kad belgas gali taip padaryti, manau, klausimų neturėtų kilti. Galime prisiminti jo apsisprendimą, kurioje komandoje žaisti. Iš pradžių „Twitter“ rašė, kad žais vienur, po to kitur. Paskui pranešė, kad žais mėlynais, o ne raudonais marškinėliais ir t.t.

Taigi E.Hazardo charakteris nėra būtinai toks ramus, koks gali pasirodyti iš jo veido išraiškų žaidžiant. Net tada, kai priešininkų gynėjai jį griauna viena ataka po kitos. Griauna per ne lyg nesismulkindami. Per pirmas dvi rungtynes prieš jį prasižengta 8 kartus (whoscored.com duomenimis) – tai didžiausias skaičius komandoje po B.Ivanovičiaus (prieš jį prasižengta 4 kartus).

Kuomet E.Hazardas ir F.Lampardas aikštėje susiginčys, kas realizuos baudinį, R.di Mateo padaryti minėta sprendimą jau gali būti per vėlu. Tačiau kas atsitinka, kai F.Lamparas kelias rungtynes iš eilės praleidžia ant suolo, taip pat matėme.

Kaip neutraliam stebėtojui, išeitis man atrodo viena. Kad ir kaip skaudu būtų komandos gerbėjams, tačiau F.Lampardas "Chelsea" jau davė viską ir atėjo metas užleisti vietą kitiems.




PRISIJUNK PRIE BLOGO SKAITYTOJŲ "FACEBOOK".

2 komentarai: