2012 m. rugpjūčio 2 d., ketvirtadienis

Pavojingiausi duetai - D. Alvesas su L. Messi ir M. Mandzukičius su P. Helmesu

Tinklapis whoscored.com statistiškai nustatė produktyviausias kiekvienos pajėgiausius Europos futbolo lygos duetus. Tai "Barcelona" futbolininkai Danielis Alvesas ir Lionelis Messi bei "Wolfsburg" žaidėjai Mario Mandzukičius ir Patrickas Helmesas.



Ispanijos "Primera".


Septynis iš 50 savo įvarčių Ispanijos aukščiausioje lygoje L. Messi įmušė po dešiniojo gynėjo Danielio Alveso perdavimų. Nors tai yra tik 14% visų argentiniečio įvarčių, tačiau D. Alveso statistikoje tai yra 64% visų jo atliktų rezultatyvių perdavimų. Brazilas praėjusį sezoną komandos draugams sėkmingai asistavo 11 kartų - tai yra antras rezultatas komandoje.

Įdomu, kad daugiausiai rezultatyvių perdavimų katalonų gretose atliko ne kas kitas, o L. Messi - 16.

Nors D. Alvesas yra vertinamas už mokėjimą draskyti gynybą skersuotais perdavimais (crosses) į baudos aikštelę iš kraštų, tačiau 4 iš 7 jo rezultatyvių perdavimų L. Messi atlikti perdavimais pažeme (through ball), arba liaudiškai tariant - "prakišimais".

Vokietijos "Bundesliga"

Vokietijoje pats produktyviausias duetas žaidė "Wolfsburg" gretose. Kroatas Mario Mandzukičius (kurį įsigijo Miuncheno "Bayern) net 7 iš 8 savo rezultatyvių perdavimų atliko puolėjui P. Helmesui.

Žiūrint į procentinę išraišką šis duetas atrodo dar efektyvesnis nei "Barcelona". M. Mandzukičius iš viso sėkmingai asistavo tik 8 kartus, tad net 88% rezultatyvių perdavimų atlikti P. Helmesui. Jis iš viso pelnė 12 įvarčių - 58% iš jų po kroato perdavimų.

Įdomu tai, kad M. Mandzukičius užimą trečią vietą lygoje pagal laimėtas dvikovas ore, o 2 iš 7 rezultatyvių perdavimų atlikti būtent aukšta trajektorija, dar du - po greitų atakų. Matome, kad "Bayern" įsigijo tikrai universalų futbolininką.

Be to, P. Helmesas 12 įvarčių įmušė į  vartus smūgiuodamas vos 42 kartus, tad net 28,6% jo smūgių baigėsi sėkmingai (palyginimui: L. Messi - 24,8%, C. Ronaldo - 17,4%) - tai geriausias rezultatas Europoje.

"Premier" lyga


Anglijoje geriausias yra "Arsenal" duetas Theo Walcottas ir Robinas van Persie. T. Walcottas net 75% savo rezultatyvių perdavimų atliko būtent olandui, tad turėtų mažiausiai norėti, kad "Arsenal" lyderis paliktų ekipą.


Tačiau ši pora neatrodo tokia įspūdinga, nes tik 13% T. Walcotto praėjusį sezoną į baudos aikštelę skersuotų kamuolių buvo sėkmingi. Tad duetas sėkmingas ne tiek dėl anglo sugebėjimų perduoti kamuolį, o labiau dėl puikios R. van Persie "uoslės" įvarčiams.

"Seria A"

Antonio di Natale ir Pablo Armero praėjusį sezoną buvo "Udinese" lyderiai atitinkamai pagal įvarčių (23) ir rezultatyvių perdavimų (10) skaičių. 3 iš 6 sėkmingų šio dueto įvarčių įmušti po greitų komandos atakų. Tai nenuostabu, nes Udinės ekipa "Seria A" užėmė pirmą vietą pagal įvarčius greitų atakų metu (10).


"Ligue 1"


Geriausias Prancūzijos duetas didelių pergalių neatnešė, nes "Marseille" ekipa užėmė vos dešimtą vietą. Tačiau tiek Mathieu Valbuena, atlikęs 13 rezultatyvių perdavimų, tiek Loicas Remy su 12 įvarčių atkreipė į save ne vieno Europos klubo dėmesį.


Jei M. Mandzukičiaus ir P. Helmeso duetas galime vadinti universaliu, tai ši pora labiau mėgsta žaisti perdavimais iš krašto (crosses) - 5 iš 6 rezultatyvių perdavimų atlikti būtent tokiu būdu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą