2012 m. rugpjūčio 20 d., pirmadienis

Pirmos Prancūzijos čempionato savaitės: dvi „PSG“ lygiosios, 11 raudonų kortelių, dingusi elektra ir atsigaivinimo pertraukėlės



Iš penkių stipriausių Europos futbolo lygų anksčiausiai startavo Prancūzijos („Ligue 1“) futbolo čempionatas. Šį savaitgalį baigėsi jau antrasis pirmenybių turas, o didelių ambicijų prieš sezoną nestokojusi ir dešimtis milijonų eurų į šalis švaisčiusi „Paris Saint-Germain“ ekipa per dvejas rungtynes sukrapštė vos du taškus.

Nors daugelis futbolo analitikų prognozavo, kad „PSG“ Prancūzijos čempionų titulą laimės be konkurencijos, tačiau Carlo Ancelotti vyrai kol kas pademonstravo tik blankų žaidimą, nesusikalbėjimą aikštėje ir ne itin gerą drausmę.

Antrose rungtynėse prieš „AC Ajaccio“ klubą raudoną kortelę užsidirbo Paryžiaus klubo saugas Ezequielis Lavezzi, o mačui einant į pabaigą į tribūnas pasiųstas ir italas C. Ancelotti.

Drausmingumu, tiesą sakant, per pirmus du turus nepasižymėjo ir kiti Prancūzijos klubai. Per dvidešimt pirmų dviejų turų rungtynių Prancūzijos pirmenybėse parodyta net 11 raudonų kortelių (neįskaitant C. Ancelotti diskvalifikacijos).

Geriausiai kol kas sekasi keturiems klubams – „Olympique Lyonnais“, „Olympique de Marseille“, „SC Bastia“ ir „Bordeaux“ – iškovojusiems abi pergales.

Tačiau kol kas įdomiausios rungtynės vyko sekmadienio vakarą, kuriose žaidė „PSG“ ir „AC Ajaccio“ ekipos. Tiesą, įvarčių įmušta nebuvo, tačiau mačas išsiskyrė futbole retai pasitaikančiais nesklandumais.

Futbolininkams net du kartus teko prašyti pertraukėlių. Korsikos saloje tvyrant nepakeliamam karščiui rungtynių dalyviai turėjo atsigaivinti vandeniu. Dėl šių pertraukų teisėjas pridėjo net 5 minutes papildomo laiko – tai turbūt nebuvo numatyta sutartyje su elektrą tiekiančia bendrove. Paskutinėmis mačo akimirkomis stadione dingo elektra, tad rungtynės dar prasitęsė.

Į aikštę futbolininkai grįžo po maždaug 15 minučių, tačiau tik tam, kad po kelių akimirkų teisėjas paskelbtų oficialią rungtynių pabaigą.

Antrojo „Ligue 1“ turo rezultatai:

„ Lille LOSC Metropole“ 1:1 „AS Nancy-Loraine“

„Olympique Lyonnais“ 4:1 „ESTAC Troyes“

„FC Lorient“ 2:1 „Montpellier HSC“

„SC Bastia“ 2:1 „Stade de Rems“

„Stade Brestois 29“ 1:0 „Evian Thonon Gaillard“

„Toulouse FC“ 2:1 „AS Saint-Etienne“

„Valenciennes FC“ 0:0 „OGC Nice“

„Bordeaux“ 1:0 „Stade Rennais FC“

„Olympique de Marseille“ 2:0 „FC Sochaux“

„AC Ajaccio“ 0:0 „Paris Saint-Germain“

Rungtynių video:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą