2012 m. rugpjūčio 24 d., penktadienis

T.Vilanova 1:0 J.Mourinho - mintys po pirmo "El Clasico"

A.Iniesta - neabejotinai, geriausias mačo žaidėjas. (AFP/Scanpix)

Ispanijos supertaurės pirmame mače "Barca" namie minimaliu skirtumu 3:2 palaužė Madrido "Real". Tai buvo pirmoji pergalė prieš amžinus priešus naujajam katalonų treneriui Tito Vilanova. Be to, "Barca" išlygino tarpusavio pergalių su "Real" skaičių. Dabar abi ekipos per visą istoriją yra laimėjusios po 87 kartus.

"Barcelona":

1. Victoras Valdesas. Katalonų vartininkas rungtynių pabaigoje padarė neatleistiną klaidą lygioje vietoje. Galima bandyti ginčytis, kad A.di Maria ten prasižengė, tačiau rezultato jau nebepakeisi. Tokia vartininko klaida jau antra per keletą pastarųjų "El Clasico",  V.Valdeso kritikai turės dar vieną argumentą diskusijoje "ar V.Valdesas yra "top class" vartininkas". Be to, V.Valdesas daugiau galėjo padaryti ir tada, kai buvo įmuštas pirmasis įvartis.


2. Andresas Iniesta. Tiesiog nepakartojamas pasirodymas: išprovokuotas 11 m. baudinys ir atliktas rezultatyvus perdavimas Xavi. Gaila tik, kad į vartus pats nemušė (jei gerai atsimenu), tačiau ir be to pasirodymas kone idealus. Varžovus A.Iniesta maudė kaip tiktai norėjo.  Neabejotinai - "Man of the mach".

3. Gerardas Pique. Pernai daug "grybų pripjovęs" gynėjas atrodo susiėmė ir šį sezoną pasiruošęs vėl džiuginti aukščiausios klasės žaidimu. Ne tik buvo nepajudinamas ramstis prie savų vartų, bet pavojingai pasijungdavo ir į komandos atakas.

4. Alexis Sanchezas. Kuo toliau, tuo labiau atrodo, kad pernai išleisti daugiau nei 20 mln. eurų eina perniek. Įsiminė tik dviem "daivais" baudos aikštelėje ir 11 m. baudinio maldavimais. Jei Davidas Villa ir Pedro susigrąžins (o atrodo, kad taip ir bus) senąsias formas, čiliečiui konkuruoti dėl vietos startinėje sudėtyje bus sunku.

5. Lionelis Messi. Galbūt "Barcos" gerbėjus mažasis argentinietis per daug išlepino, tačiau svaresnio jo indėlio trūko. Taip, įvartį pelnė, tačiau 11 m. baudiniu. Įsiminė neišnaudota puiki proga pirmojo kėlinio pradžioje ir baudos smūgiai į varžovų sieneles.

Labai sunku 100 proc. garantuoti, kad nuošalės nėra. Gaila, kad nėra vaizdo iš viršaus.

"Real"

1. Cristiano Ronaldo. Apart pelnyto įvarčio, neįsiminė daugiau niekuo. Kaip viename interviu sakė pats, puikiai matosi, kad portugalas dar labai toli savo geriausios tiek sportinės, tiek fizinės formos. Tačiau už pelnytą įvartį galima pagirti - proga išnaudota idealiai.


2. Angelis di Maria. Turbūt vienintelis nesutriko po trečio "Barcos" įvarčio ir "Real" parodė, kad kovoti reikia iki pat paskutinių minučių. Jo įvartis padovanojo Madrido klubui realias galimybes pakovoti dėl titulo, mat namuose užteks ir 1:0.

3. Fabio Coentrao. Po didžiulės sumos, išleisto už šį gynėją, net "Real" gerbėjai jau buvo suskubę jį nurašyti kaip niekam tikusį pirkinį. Šiose rungtynėse parodė, kad dar per anksti taip sakyti. Įsiminė dažni reidai kraštu link "Barcos" vartų bei bandymai aštrinti situaciją. Vienintelis "Real" žaidėjas, bent kiek išsikyręs pirmame kėlinyje, tačiau antrame nesugebėjo apsiginti nuo Pedro įvarčio.

4. Luka Modričius. Kroato "Real" reikia kaip oro - šiose rungtynėse tai puikiai matėsi. Xabi Alonso, Sami Khedira, Mesutas Ozilas - ar kas nors juos vakar matė. Visi trys žaidė blankiai (išskyrus M.Ozilo rezultatyvų perdavimą nuo kampinio gairelės), o aikštės vidurį "Real" pralaimėjo į vienus vartus. Kita vertus, gal būtų užtekę ir Kaka...

5. Karimas Benzema. Negalima sakyti, kad buvo nepastebimas, tačiau neturėjo nei vieno progos įvarčiui. Tačiau kalinti labiau reikėtų "Real"saugus, o ne patį prancūzą. Po keitimo pasirodęs Gonzalo Higuainas atrodė aktyvesnis, nors itin didelio pavojaus taip pat nesukūrė.

O gal Alexis ir nevaidino?
"Barcelona" žaidė geriau, kūribiškiau ir nusipelnė iškovoti pergalę. Jei ne V.Valdeso "kliurka", į "Santiago Bernabeu" katalonai važiuotų gana ramūs, tačiau dabar "Real" užteks 1:0 ir pirmas sezono trofėjus bus jų.

Žinoma, kuomet "Real" žaidė labiau gynybinį futbolą, tai ir išskirti asmeninius žaidėjų pasirodymus yra sunkiau, vis dėlto, geriausiu Madrido ekipos futbolininku rinkčiau A.di Maria. Vien už kovą iki pabaigos.

Smagiausia, kad "Camp Nou" nematėme teatro, į ką pastaruoju metu dažnai virsdavo "El Clasico". Abiejų komandų žaidėjai buvo gana ramūs, o ir apeliacijų į teisėją Ispanijos mastais beveik nebuvo.

Manau, Madride abiejų komandų sudėtis išvysime kiek pakitusias: "Real" į gynybą grįš Pepe, o priekyje turėtų nuo pirmų minučių žaisti G.Higuainas ir A.di Maria. "Barcelona" puolime turbūt nebus A.Sanchezo, gali būti, kad vartuose išvysime Jose Pinto.

Siūlau paskaityti tikrai puikią taktinę rungtynių analizę šiame bloge: http://tacticalterrier.blogspot.com/2012/08/barcelona-3-2-real-madrid-game-of-two.html

PRISIJUNK PRIE BLOGO SKAITYTOJŲ "FACEBOOK".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą