2012 m. liepos 11 d., trečiadienis

Penkios priežastys, kodėl verta žiūrėti Londono olimpiados futbolo turnyrą

Ar "Selecao" iškovos auksą? ("Reuters/Scanpix")

Olimpinis vyrų futbolo turnyras dažniausiai sulaukia žymiai mažiau dėmesio nei Europos ar juolab pasaulio futbolo čempionatai. Taip yra todėl, kad olimpiniame vyrų futbolo turnyre varžosi jaunimo iki 23-ejų metų rinktinės. Komandoje gali būti tik trys vyresni futbolininkai.



Tačiau šiemet turnyre išvysime ne vieną ateities ir ne tik ateities futbolo žvaigždę, tad turnyrą tikrai verta stebėti kiekvienam futbolo gerbėjui.

1. Brazilijos rinktinė

Brazilija į turnyrą atsiveža itin stiprią ekipą ir neslepia noro laimėti auksą. Šioje ekipoje rungtyniaus tokie futbolininkai kaip Thiago Silva („Milan“), Marcelo („Real“), Hulkas („Porto“), Neymaras („Santos“), Alexandre Pato („Milan“) ir Lucasas Moura („Sao Paulo“).

Tai pavardės, kalbančios pačios už save. Anot naujausių pranešimų, už devyniolikmetį L. Moura „Manchester United“ yra pasirengęs sumokėti net 40 mln. eurų, tokia pat suma vertinamas ir T. Silva, o „Porto“ ekipos vadovai yra ne kartą sakę, kad už Hulką reikalaus net 100 milijonų.

Pietų Amerikos atrankos zonoje brazilai nusileido tik Argentinai, o iš viso įmušė net 17 įvarčių daugiau nei praleido į savo vartus. Be to, atrankoje nebuvo nei A. Pato, nei Hulko, tačiau už juos puikiai žaidė Neymaras, pelnęs devynis įvarčius per 9 rungtynes. Galima spėti, kad šiai rinktinei iššūkį mesti sugebės nebent ispanai.

2. Ispanijos rinktinė

Atsakymas į klausimą, kas pakeis dukart Europos ir pasaulio čempionais tapusią Ispanijos vyrų rinktinę slypi šalies olimpinėje ekipoje.

Nors komandoje itin didelių žvaigždžių nėra, tačiau olimpiadoje varžysis trys auksinės „Euro 2012“ rinktinės nariai – „Chelsea“ žaidžiantis Juanas Mata, naujasis „Barcelona“ pirkinys Jordi Alba bei 40 mln. eurų vertinamas Bilbao „Athletic“ žaidėjas Javi Martinezas, kurį aktyviai medžioja ta pati „Barcelona“.

Be jų ekipai atstovaus „Manchester United“ pagrindinis vartininkas Davidas de Gea, Madrido „Atletico“ puolėjas Adrianas, Ispanijos lygoje praėjusių sezoną įmušęs 7 įvarčius, ir „Barcelona“ jaunimo akademijos narys Cristianas Tello. Ispanų tikslas – aukso medaliai ir jie darys viską, kad jų noras taptų tikrove.

3. Didžiosios Britanijos rinktinė.

Taip, perskaitėte teisingai – olimpiadoje žais ne Anglijos, o bendra Didžiosios Britanijos rinktinė. Komandos kapitonas – legendinis Velso ir „Manchester United“ saugas Ryanas Giggsas, kurio neįkainojama patirtis tokiame turnyre gali lemti labai daug.

Šalia jo ekipą į priekį ves „Manchester City“ gynėjas Micah Richardsas, Londono „Arsenal“ saugas Aaronas Ramsey ir „Chelsea“ puolėjas Danielis Sturridge`as, Anglijoje praėjusį sezoną pasižymėjęs 11 kartų. Šalia jų yra ne vienas jaunas ir perspektyvus futbolininkas, tad britai olimpiadoje sieks nuplauti vyrų rinktinės gėdą ir kovos dėl aukso.

4. Luisas Suarezas ir Edinsonas Cavani.

Vienas rezultatyviausių „Seria A“ futbolininkų E. Cavani (23 įvarčiai) bei „Liverpool“ narys L. Suarezas (11 įvarčių) bus neabejotini Urugvajaus rinktinės lyderiai olimpiniame turnyre.

Turbūt pusės Europos aukščiausios klasės klubų medžiojamas E. Cavani po puikaus sezono Italijoje olimpinėse žaidynėse sieks dar labiau pakelti savo kainą. Tad žaidžiant Urugvajui, galime laukti ne vieno įvarčio. Šie futbolininkai nedalyvavo atrankoje į turnyrą ir bus rimta paspirtis Pietų Amerikos atstovams, kurių didžiausi konkurentai grupėje bus britai.

5. B grupė.

Tai sunkiausiai nuspėjama turnyro grupė, kurioje itin didelių favoritų nėra, tad žaidžiant šioms ekipoms futbolo aistruoliai gali tikėtis gražios kovos iki paskutinių sekundžių.

Stipriausiai atrodo Šveicarijos ekipa, kuri Europos zonos atrankoje iki finalo rungtynių nepraleido nė vieno įvarčio. Tik lemiamose varžybose šveicarai 0:2 nusileido ispanams ir lengvai pateko į olimpines žaidynes. Pagrindiniais smuikais ekipoje grieš „Basel“ ekipos narys Fabianas Frei bei tris įvarčius atrankoje įmušęs Admiras Mehmedi, žaidžiantis Kijevo „Dinamo“. Abu futbolininkai jau spėjo rungtyniauti ir šalies vyrų rinktinėje.

Rimčiausia konkurentė šveicarams bus Meksikos rinktinė. Jos lyderis – Giovani dos Santosas rungtyniauja „Tottenham Hotspur“ ekipoje, kuri futbolininką pastaruoju metu skolina kitiems klubams, tačiau puolėjas jau spėjo pasižymėti ir rungtyniaudamas vyrų rinktinėje.

Kiti futbolininkai rungtyniauja vietinėje lygoje, tačiau rinktinėje bus trys patyrę žaidėjai, kurių svarbiausias – Carlosas Salcido. 32 metų sportininkas jau net 103 kartus atstovavo Meksikos vyrų rinktinei ir bus svarbiausias ekipos gynybos ramstis.

Jei meksikiečiai ir sugebės įveikti grupės barjerą, į medalius pretenduoti jiems bus sunku.


A grupė: Didžioji Britanija, Jungtiniai Arabų Emyratai, Senegalas ir Urugvajus.
B grupė: Meksika, Pietų Korėja, Gabonas, Šveicarija.
C grupė: Brazilija, Egiptas, Baltarusija, Naujoji Zelandija.
D grupė: Ispanija, Japonija, Hondūras, Marokas.

Publikuota 15min.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą