2012 m. liepos 30 d., pirmadienis

"La Liga" 2012/2013 m. sezono mados - pasikeitimų nedaug, bet ryškūs

Tęsiu straipsnių seriją apie futbolo komandų aprangas 2012/2013 metų sezonui. Šį kartą siūlau pažvelgti į Ispanijos "Primera" lygos klubų aprangas ir jų pasikeitimus.


Ispanijoje marškinėlių gamintojų įvairovė yra itin didelė - 19 skirtingų ekipų aprangas gamina 14 skirtingų kompanijų. Daugiausia klubų aptarnauja "Nike" - 4, "Macron", "Joma" ir "Umbro" - po 2. Likusios bendrovės, atrp kurių yra tikrai garsių vardų, marškinėlius gamina vienai "Primera" ekipai: "Adidas", "Umbro", "Li-Ning", "Lotto", "Puma", "Kappa", "Mercury", "Luanvi", "Kelme", "Astore".


Bilbao "Atheletic" (aprangų gamintojas - "Umbro) namų apranga 2012/2013 m. bus visiškai nepakitusi nuo praėjusio sezono. Marškinėliai bus tradicinių raudonų ir baltų juostų, einančių iš viršaus žemyn. Šortai taip pat liks juodi. Tačiau išvykų marškinėliai pasikeis kardinaliai - vietoj marškinėlių, kuriuose dominavo žalia spalva su raudona ir balta juostomis praėjusiame sezone, Marcelo Bielsos auklėtiniai rungtyniaus juodais marškinėliais su raudonais šortais.


Madrido "Atletico" ("Nike") kitą sezoną taip pat pasitiks su praktiškai nepakitusia namų apranga. Vienintelė naujovė - rankovių galuose atsiradusios mėlynos juostos. Šortai ir toliau bus mėlyni, kojinės - raudonos. Kiek pasikeis išvykų marškinėliai, kurie bus su juodos ir pilkos spalvos horizontaliomis juostomis. Šortai ir kojinės bus juodi. Išvykos apranga atrodo iš tiesų gražiai - kur kas geriau nei praėjusio sezono. Geriausias dalykas "Matrasų" aprangoje - marškinėlių priekio bent jau Ispanijoje nedarkančios reklamos. Ispanijos lygoje reklama yra ant nugaros po žaidėjo numeriu, tačiau UEFA Europos lygos turnyre - priekyje.


Sevilijos "Real Betis" ("Macron") naują sezoną pasitiks taip pat beveik be pasikeitimų. Namie "Verdiblancos" ir toliau bus žaliai-balti, išvykose - nuo galvos iki kojų bus žali. Pasikeitė tik trečioji apranga - oranžinę spalvą pakeis tamsiai mėlyna apranga su žalios spalvos intarpais ant rankovių.


Vigos "Celta" ("Li-Ning") į "Primerą" kitą sezoną grįžta po penkių sezonų antrame divizione. Kol kas pristatytos tik ekipos namų aprangos, kurių nuotraukų internete ypač mažai. Aišku tik tiek, kad namų apranga bus šviesiai žydra, o ant marškinėlių bus surašytos klubo "Socios" pavardės. Atrodo puikiai.


La Korunijos "Deportivo"("Lotto"). Dar vienas sūnus paklydėlis - klubas į "Primerą" grįžta po sezono pertraukos, laimėjęs "Segunda". Komanda turės tris marškinėlių komplektus, kurie visi bus vienodo dizaino, tačiau kiek skirtingų spalvų. Išvykų apranga išsiskirs vertikaliomis linijomis, kurios eis nuo marškinėlių vidurio. Tiesą sakant, tikra "makalynė".


Barselonos "Espanyol" ("Puma") ekipa marškinėlius pakeis gana ženkliai, be to, 2012/2013 m. sezone turės ir trečią aprangą. Namų marškinėliai liks baltai mėlyni, tačiau vietoj vienos, per vidurį einančios mėlynos linijos, atsiras daugiau. Tuo tarpu žydrai juodą išvykų aprangą pakeis žaliosios citrinos spalvos marškinėliai



"F.C. Barcelona" ("Nike") savo gerbėjams jau anksčiau pristatė visiškai atnaujintą "Blaugrana", kuri iš pirmo žvilgsnio atrodė tikrai nekaip. Mėlynai granatines linijas keičia viena granato spalvos linija, einanti vertikaliai ir susiliejanti su mėlynos spalvos marškinėlių kraštais. Juodą išvykų aprangą pakeis itin ryškios geltonos ir oranžinės spalvos apranga. Atmetus pirmą įspūdį, namų marškinėliai ant žaidėjų kūnų atrodo tikrai neblogai. Belieka sulaukti, kada išvysime "Barca" žaidžiant su išvykos apranga. Man ji panaši į šį "kostiumą".


Madrido "Getafe" ("Joma") kitą sezoną namie ir toliau žais mėlyna apranga, salotinę išvykų aprangą keičia raudona, o rožinius trečiuosius marškinėlius keičia balti. Pasikeis ir ant marškinėlių matomas rėmėjas - juo tapo kompanija "Confremar", pakitusi greito maisto bendrovę "Burger King".


"Granada" ("Luanvi") į "Primerą" pernai grįžo po 35 metų pertraukos ir tik per plauką iš jos vėl neiškrito. Namų apranga ateinantį sezoną liks tokia pat raudonai balta tik raudonos linijos bus ne vientisos. Išvykose "El Grana" futbolininkai nuo galvos iki kojų bus juodi, o trečioji apranga nuo namų marškinėlių skiriasi tik spalva. Vietoj raudonos - žydra.


Valensijos "Levante" ("Kelme"). Praėjusių metų "Primera" išsišokėlių namų marškinėliai išliks nepakitę. Tuo tarpu juodus išvykos marškinėlius keičia žalios spalvos apranga, o juoda nuo kito sezono bus trečioji apranga.


"Malaga" ("Nike") ateinantį sezoną bandys pirma kartą istorijoje prasimušti į UEFA čempionų lygą, o futbolininkai vilkės tradicine žydrai balta apranga. Išvykos marškinėliai taip pat beveik nepakis - ant krutinės buvusi balta linija perkelta ant rankovių. Kaip įprasta, labiausiai pasikeis trečioji apranga - vietoj raudonos bus ryškiai žalia.


"R. C. D. Mallorca" ("Macron") praėjusiame sezone ir namie, ir išvykoje žaidė su kelių spalvų apranga, tačiau 2012/2013 m. sezone jas pakeis praktiškai vienspalviai marškinėliai. Aprangos stilius labai primena Anglijos "Premier" lygos "Southampton" klubo stilių.


Pamplonos "Osasuna" ("Astore") ekipos apranga nuo praėjusio sezono skirsis minimaliai. Tiek marškinėlių spalvos, tiek stilius lieka toks pat. Pagirti galime už tai, kad priekyje nėra reklamos, nors ji turėtų atsirasti.


Madrido "Real" ("Adidas"). Praėjusių metų čempionai be baltos spalvos neįsivaizduojami, tad namų marškinėlių pasikeitimai - ne itin dideli. Aukso spalvos juosteles pakeis tamsiai mėlynos, o ant kairio peties atsiras proginė emblema. Pasikeis ir apykaklė - kitą sezoną ji bus V formos. Išvykose "Karališkasis" klubas žais nebe juoda, o tamsiai mėlyna apranga su "elektrinės" žalios spalvos juostelėmis. Nebebus trečiosios aprangos.

















San Sebastiano "Real Sociedad" ("Nike") namų marškinėliai liks tradicinių spalvų, o išvykose futbolininkai vilkės nebe geltoną, o oranžinę aprangą. Pagirti galima už išsiskiriančius žaidėjų numerius.


"Sevilla" ("Umbro") aprangų gamintoju vietoj kompanijos "Li-ning" tapo "Umbro", tačiau marškinėliai liko tokie patys. Namų - balti, išvykos - raudoni, trečioji apranga - juoda. Pasikeitė tik apykaklės.


"Valencia" ("Joma") namų marškinėliai ir kitą sezoną bus balti, tačiau išvykoje "Primeros" trečios vietos laimėtojai žais nebe juoda, o mėlyna apranga. Tuo tarpu UEFA čempionų lygoje "Los Che" išvykose bus dryžuoti raudonos ir geltonos spalvos juostomis ir vilkės mėlynus šortus.


"Real Valladolid" ("Kappa") yra trečia komanda, po praėjusio sezono grįžusi į "Primera" pirmenybes. Komanda nusprendė išsiskirti ne tik marškinėlių dizainu, bet ir jų pristatymu. Valjadolido ekipa naujus marškinėlius pristatyti patikėjo ne futbolininkams, o žavioms merginoms ir vaikams. Namų apranga liko dryžuota, tuo tarpu išvykose ant juodų marškinėlių puikuosis violetinis kryžius. Vartininkai bus ryškių mėlynos ir oranžinės spalvos. Nors marškinėliai (ypač išvykų) ir ne itin įspūdingi, už pristatymą - 10 balų.


"Real Zaragoza" ("Mercury") namų apranga nesikeičia ir ją toliau sudarys balti marškinėliai su mėlynais šortais. Užtat išvykos marškinėliai atkreipė ne vieno dėmesį - varžovus jų pačių stadionuose Saragosos futbolininkai gąsdins marškinėliais, kurie atrodo lyg bitės kostiumas. Tai naujo marškinėlių gamintojo, "Mercury" nuopelnas. Iki šiol "Blanquillos" aprangą gamino "Adidas". Be to, "Zaragoza" antrus metus iš eilės pristato ir trečią aprangos komplektą: raudoni marškinėliai ir kojinės bei mėlyni šortai.


Iš dvidešimties "Primera" lygos ekipų naujo sezono aprangos dar nepristatė Madrido "Rayo Vallecano" klubas, kurie atrodė taip.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą