2012 m. liepos 29 d., sekmadienis

2012/2013 m. sezono "Premier" lygos mados - purpurinė, violetinė, oranžinė

Tarpsezoniui pasiekus antrą pusę siūlau pažvelgti į naujas Anglijos "Premier" lygos marškinėlių madas. 2012/2013 metų sezone ūkanotame albione matysime naujų ryškių spalvų - "Arsenal" bus violetiniai, "Manchester City" - purpuriniai, "Fulham" - oranžiniai.

Daugiausiai komandų aprangas gamina kompanija "Adidas" - net penkioms, antroje vietoje "Nike" -  marškinėlius tieks trims klubams, "Macron", "Umbro" ir "Puma" aprangas gamina dvejoms ekipoms.

Po vieną ekipą Anglijoje turi ir "Kappa", "Warrior Sports", "Errea", "Lotto", "Under Armour" ir "Mi-Fit".

Žiūrime ir vertiname:

"Arsenal" gana stipriai atnaujino abi savo aprangas. Nors "Home" marškinėliai liko tradiciškai raudoni, tačiau ant rankovių atsirado spalvotos juostos. "Away" aprangą Londono ekipa pristato visiškai atnaujintą - atsirado nauja violetinė spalva. Vartininkas išvykose atrodys dar įdomiau - vilkės ryškiai rožinę aprangą.


"Aston Villa" ekipos marškinėlius nuo šio sezono gamins nebe "Nike", o "Macron" firma, kuri iš esmės atnaujino ekipos išvykų aprangą - marškinėliai išsiskirs ryškia žaliosios citrinos spalva. "Home" marškinėliai liko tradicinių spalvų, tačiau atsirado naujovė - aukšta apykaklė.



"Chelsea": pagrindinė UEFA čempionų lygos nugalėtojų naujovė - nauja trečioji apranga, vadinamoji "Alternate". Išvykose Londono klubo futbolininkai nuo galvos iki kelių bus balti, o kojinės juodos. Namuose "Chelsea" tradiciškai žais mėlynais marškinėliais, kurių naujovė - aukso spalvos juostelės.





"Everton" klubas po praėjusio sezono taip pat pakeitė marškinėlių gamintoją. Vietoj "Le Coq Sportif" ja tapo "Nike" kompanija. Nei namų, nei išvykų marškinėliai niekuo ypatingu neišsiskiria - atrodo, ekipa nusprendė vadovautis posakiu "grožis slypi paprastume".















"Fulham" po puikaus pernykščio sezono kardinaliai pakeitė išvykos aprangos spalvą. Iš juodų jos tapo oranžinės, o marketingo kompanijos šūkis yra “Oranje is het nieuwe zwart” (Oranžinė Olandijoje yra nauja juoda). Namų marškinėliai liko tradiciškai balti.




"Liverpool" pakeitė tiek aprangų gamintoją - vietoj "Adidas" juo tapo JAV bendrovė "Warrior Sports" - tiek marškinėlių dizainą, tiek klubo emblemą. Vietoj pernykštės emblemos 2012/2013 metų sezone bus naudojama 70-80 metų emblema. Marškinėliai taip pat bus retro stiliaus. "Home" apranga - tradiciškai raudona, tačiau užrašai bus nebe balti, o aukso spalvos. "Away" apranga vietoj juodos kitą sezoną bus juodai pilka ir iš pirmo žvilgsnio atrodo lyg naro kostiumas. Taip pat atsirado ir trečioji apranga, kuri daugiausiai bus naudojama Europos lygoje.



"Manchester City": praėjusių metų "Premier" lygos čempionai namų apranga lieka tradiciškai žydra. Tačiau kardinaliai keičiasi išvykų marškinėliai - vietoj raudonų ir juodų dryžių jis bus purpurinė. "Away" aprangos įkvėpimu tapo 1956 metų komandai pergalingo FA taurės finalo apranga. Beje 2012/2013 metų sezone "Man City" aprangas paskutinį kartą gamins "Umbro", nes nuo 2013/2014 m. ją pakeis "Nike" bendrovė.




"Manchester United" naujoji apranga iš pirmo žvilgsnio panaši į staltiesę, tačiau tai klaidingas įspūdis. Namų apranga įkvėpta klubo ir miesto istorijos ir praduodama su šūkiu ”Forged in Industry, Striving for Glory”. Išvykų marškinėliai pasikeitė dar labiau - vietoj pernai naudotų mėlynai juodų, kitą sezoną "Raudonieji velniai" išvykose bus balti.



"Newcastle United" namų apranga liko tradiciškai baltai-juodai dryžuota. Ženkliai pasikeitė išvykos marškinėliai - vietoj ryškiai oranžinių kitą sezoną bus purpuriniai su juodomis juostomis ant dešinio peties ir rankovių galuose.














"Norwich City" ekipos namų apranga išliko tradiciškai ryškiai geltona. Išvykose "kanarėlės" žais nebe žali, o juodi. Įdomu tai, kad šio ekipos aprangą gamina italai - kompanija "Errea".

















"Quens Park Rangers" komandos namų apranga nepasikeitė, tačiau išvykose QPR bus nebe oranžiniai, o raudoni. Ekipa taip pat pristatė ir naują "Alternate" aprangą, kuri bus šviesiai žydra.













"Reading" ekipa grįžo į "Premier" lygą su naują išvykų apranga. Vietoj raudonos spalvos "Reading" futbolininkai žais su marškinėliais, kiek primenančiais Švedijos rinktinės aprangą. Namų apranga liko tradicinių spalvų - panaši į aukščiau aptartos "QPR" ekipos.




"Southampton": dar viena aukščiausio lygos naujokė atnaujino tiek namų, tiek išvykos marškinėlius. Praėjusį sezoną "Home" apranga buvo raudonai-baltai dryžuota, o išvykos - geltona. 2012-2013 m. sezone "Southampton" namuose žais raudona apranga su plonomis baltomis juostelėmis, o išvykose atvirkščiai - balta su mažomis raudonomis juostelėmis.


"Stoke City" ir jos marškinėlių gamintojas "Adidas" visus nustebino naujo dizaino išvykų marškinėliais. Nuo kito sezono jie bus mėlynai raudoni - kiek panašūs į 2011/2012 metų "Barcelona" aprangą. Namuose "Stoke" futbolininkai žais tradicine baltai raudona apranga.


"Sunderland" namų marškinėliai nuo "Stoke" praktiškai niekuo nesiskirs. Nenuostabu, nes juos gamina tas pats "Adidas", pakeitęs anksčiau klubui aprangas siuvusią "Umbro". Išvykoje "Sunderland" žais su blyškiai mėlynais marškinėliais.



"Swansea City": ekipa švenčia šimtmečio jubiliejų, tad tai matome ir kito sezono marškinėliuose. Namuose "Swansea" žais su baltos spalvos apranga, kurią puoš auksinės juostelės - marškinėliai labai primena Madrido "Real". Išvykų apranga bus Velso vėliavos spalvų - raudonos, žalios ir baltos. Marškinėlius puoš ir šventinė emblema su užrašu "Centenary" ir šimtmečio data "1912-2012".




"Tottenham Hotspur" ekipa kitą sezoną liks tradiciškai balta. Tačiau skirtingai nuo 2011/2012 metų sezono, namuose balti bus ne tik marškinėliai, bet ir šortai. Išvykoje Londono klubas žais nebe violetine, o mėlyna apranga. Pasikeitė ir gamintojas - ja vietoj "Puma" tapo bendrovė "Under Armour".




"West Bromwich Albion" ekipos namų marškinėliai praktiškai nepasikeitė - kiek pakito juostelių skaičius, o gamintojo "Adidas" logotipas bus nebe juodas, o baltas. "Away" apranga bus nebe žydra, o raudona su mėlynais šortais.



"West Ham United" taip pat sugrįžo į "Premier" lygą su minimaliai pasikeitusiais namų marškinėliais. Spalvos ir dizainas išliko beveik toks pat, tačiau atsirado aukštesnė apykaklė su V formos iškirpte. Išvykų marškinėlius kompanija "Macron" pakeitė ženkliau - pernai ekipos "Away" apranga buvo tokių pat spalvų kaip ir "Home", tačiau 2012/2013 m. ji bus mėlyna. Įdomu tai, kad išvykų marškinėliai buvo gaminami pirmiausiai kaip aistruoliams skirtos laisvalaikio drabužių kolekcijos dalis, o tik vėliau žiūrėta į jų pirminę funkciją.



"Wigan Athletic" namų marškinėliai  vietoj vienspalvių mėlynų bus dryžuoti. Išvykų apranga taip pat pasikeitė - kitą sezoną "Wigan" priešininkų stadionuose žais juoda apranga. Ekipa taip pat atsisakė "Alternate" aprangos, kuri buvo naudojama 2011/2012 metų sezone.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą