2012 m. liepos 18 d., trečiadienis

Ar švedas Zlatanas Ibrahimovičius atneš šlovę arabiškam Paryžiaus „Saint-Germain“ klubui?

Ar PSG bus paskutinis Z.Ibrahimovičiaus klubas? ("Reuters"/"Scanpix")

Milijardierių iš Kataro valdomas Paryžiaus „Saint-Germain“ futbolo klubas kitą sezoną rimtai nusitaikė į visus įmanomus titulus. Per šį transferų langą prancūzai jau išleido 12 mln. eurų už Marco Verratti, 26 mln. – už Ezequielį Lavezzi, net 42 mln. – už Thiago Silva, tačiau svarbiausias pirkinys – trisdešimtmetis „Milan“ ir Švedijos rinktinės puolėjas Zlatanas Ibrahimovičius.


Nors švedo perėjimo vertė siekia „tik“ 23 mln. eurų, tačiau pranešama, kad švedas sutarė dėl maždaug 13 mln. eurų metinio atlyginimo. Vis dėlto yra ir abejojančių, ar sugebės Z.Ibrahimovičius atvesti Paryžiaus klubą į tarptautinę šlovę.

Po to kai praėjusių metų Prancūzijos čempionai „Montpellier“ pardavė pagrindinį puolėja Olivier Giroud „Arsenal“ klubui, o „Lillie“ Ediną Hazardą išsiuntė į „Chelsea“, galima beveik neabejoti, kad kitą sezoną Prancūzijoje be konkurencijos dominuos PSG ekipa. Nepaisant to, anot klubo prezidento Leonardo, Paryžiaus klubui „Ligue 1“ titulo neužteks, tačiau švedas jau ne kartą yra parodęs, kad pergalė tarptautiniuose turnyruose – jam tiesiog nepasiekiama.

Kai 2009-ųjų metų vasarą „Barcelona“ klubas paskelbė apie Z. Ibrahimovičiaus įsigijimą iš Italijos „Internazionale“ klubo ne vienas futbolo gerbėjas manė, kad katalonai ir vėl neturės sau lygių nei Ispanijoje, nei Europoje. Bet net 46 mln. eurų kainavęs puolėjas, kurio transfero metu į „Inter“ išvyko apie 20 mln. eurų vertintas Samuelis Eto`o, „Barcelona“ klubui apkarto.

Katalonai laimėjo Ispanijos pirmenybes, o Z. Ibrahimovičius lygoje pelnė 16 įvarčių, tačiau UEFA čempionų lygos pusfinalyje juos sustabdė tas pats „Inter“. Kai komandai labiausiai reikėjo spalvingasis švedas toli gražu nežibėjo, o vėliau pradėjo atvirai konfliktuoti su klubo treneriu Pepu Guardiola ir buvo išsiųstas atgal į Italiją. Šįkart į „Milan“ ekipą.

Per du sezonus Milane švedas „Seria A“ pirmenybėse pelnė 42 įvarčius (tapo rezultatyviausiu praėjusio sezono puolėju), dar kartą laimėjo Italijos lygą (trys titulai iškovoti dar žaidžiant „Inter“) ir buvo pripažintas geriausiu šalies futbolininku.

Prie to galime pridėti ir du Nyderlandų lygos čempiono titulus su „Ajax“, vieną Ispanijos pirmenybių auksą, Ispanijos supertaurę, UEFA klubų pasaulio čempiono titulą ir UEFA supertaurę su „Barcelona“.

 Švedas taip pat turi ir krūvą asmeninių prizų, tačiau svarbiausio titulo – UEFA čempionų lygos taurės – jo sąskaitoje nėra. Z.Ibrahimovičius šiame turnyre žaidžia jau dešimt sezonų iš eilės, tačiau kol kas didžiausias pasiekimas – pusfinalis. Įvarčiai taip pat nebėga kaip iš gausybės rago – švedas Europoje į vartus įmuša tik kas trečiose rungtynėse.

Legendinis „Manchester United“ strategas Alexas Fergusonas kartą yra sakęs, kas nieko nėra sunkiau kaip laimėti lygą.

Nors Z.Ibrahimovičius tai padarė jau 9 kartus, tačiau per svarbiausias UEFA čempionų lygos rungtynes švedas dažniausiai kažkur dingsta. „Mano galvoje aš esu geriausias iš visų. Man nereikia turėti „Auksinio kamuolio“, kad įrodyčiau, kad esu numeris vienas“, - 2011 metais ESPN žurnalistams pareiškė Z.Ibrahimovičius.

Z.Ibrahimovičius komandą pakeitė jau šeštą kartą, o sudėjus visus už jį sumokėtus pinigus išeina milžiniška 130-150 mln. eurų suma. Tai padaro Z. Ibrahimovičių brangiausiu visų laikų futbolininku, tačiau spalį 31-ąją gimtadienį švęsiančiam puolėjui atėjo metas pagaliau įrodyti, kad jis vertas kiekvieno cento.

Publikuota 15min.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą